Új pontrendszer Németországban

Az új rendszerben 8 pont lett a maximum, meghatározott közlekedési szabályszegések elkövetésekor a járművezető 1-3 pontot kap. Az egyszerűsítés és hatékonyság növelés mellett számos szabály szigorodott.

2014. május 01-étől alapjaiban megváltozott a pontrendszer és a kapcsolódó nyilvántartási háttér Németországban. A Szövetségi Közlekedési és Digitális Infrastruktúra Minisztérium (Bundesministerium für Verkehr und Digitale Infrastruktur) tájékoztatása alapján a korábbi Központi Közlekedési Nyilvántartást (Verkehrszentralregister - VZR), a Vezetési Alkalmasság Nyilvántartás (Fahreignungsregister – röviden: FAER) váltja fel, míg a többszöri közlekedési szabályszegőkre vonatkozó pontrendszer (Mehrfachtäter-Punktesystem) helyébe a Vezetési Alkalmasság-értékelő rendszer (Fahreignungs-Bewertungssystem) lép.


A hivatalos indoklás szerint a korábbi pontrendszer megérett a változtatásra, mert a közúti közlekedés biztonságának további javítása, az úthasználók közlekedési szokásainak pozitív irányú befolyásolása, az önkéntes jogkövető magatartás szintjének további emelése egyaránt szükségessé tette egy új, hatékonyabb rendszer létrehozását.


A pontrendszer az engedélyhez kötött gépjárművek vezetőirei, egészen pontosan a német hatóságok által kiállított vezetői engedélyek tulajdonosaira terjed ki. Az új pontrendszer bevezetését jelentős médiakampány előzte meg,. Ebben jelentős szerepet játszott Peter Ramsauer német közlekedési miniszter, aki saját maga ismertette a kamerák előtt az új pontrendszer lényegét, működését és a társuló szankciókat.

 

Forrás: Baleset-megelőzés portál - Teljes cikk